Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebben>>

SIMALUBE HASZNÁLATA AZ ITAL- ÉS ÉLELMISZERIPARBAN

Az élelmiszeripar gépeknek és rendszereinek extrém felhasználási körülmények között is tökéletesen kell működniük. A nedvesség, a szennyeződés, a magas hőmérséklet és a magas relatív páratartalom megterheli a rendszer részeit, és jelentős negatív hatással van a csapágyak és láncok élettartamára. Ez a legtöbb esetben a tömegtermelési rendszereket érinti, ahol minden leállás nagy termelési veszteséget jelent. A lánc- vagy szállítószalag-rendszerek még a modern italgyárakban is a nap 24 órájában üzemelnek, ezért a folyamatos kenés jelentősen megnövelheti megbízhatóságukat és élettartamukat.


Kihívások

  • Magas követelmények a termékek tartósságával szemben
  • A jóváhagyott speciális kenőanyagok használatához rugalmas termékre van szükség
  • Használat részben porrobbanás-veszélyes területeken

Megoldás

  • Simalube H1 jóváhagyott kenőanyagok az élelmiszeripar számára
  • Speciális tartozékok az élelmiszeripar számára
  • A simalube kenőanyag-adagolók, melyek az ATEX minden területén jóváhagytak

Alkalmazási területek és előnyei:

Alkalmazási területek:

  • Futószalag
  • Raklapozó rendszerek
  • Prések
  • Mosógépek
  • Csomagológépek
  • Feldolgozó gépek
  • Ventilátorok
  • Szállítószalagos rendszerek

Egyéb alkalmazási területek:

  • Csapágyak
  • Láncok
  • Fogaskerekek
 







 

 

simalube automatikus kenés előnyei

  •  Csökken a szervizelés és a karbantartás: nincs többé kézi kenés, ez óriási időmegtakarítást eredményez
  • Nem szükséges a gépeket szervizelés közben kikapcsolni
  • A gépek hosszabb élettartama a folyamatos és precíz kenésnek köszönhetően
  • Rugalmasság: Az üzemidő 1-12 hónap között állítható

További előnyök:

  • Megnövelt üzembiztonság
  • Csökkentett leállásidő
  • Nehezen elérhető kenési pontok folyamatos ellátása
  • Kevesebb idő a karbantartásra
  • A kopás csökkentése és az alkatrészek hosszabb élettartama

Simalube alkalmazások az élelmiszeriparban

  • Előkészítési folyamatok: (hámozás, köszörülés, préselés, vágógépek)
  • Feldolgozási műveletek: (mosóegységek, hűtő- és fagyasztóegységek)
  • Töltési és rakodási folyamatok: (szállítórendszerek, szeletelők, töltőrendszerek)
  • Csomagológépek: (csomagoló, zsugorfóliás címkézés)                                                       
  • Raklapozók


 

 

 

 

A simalube alkalmazások az italgyártásban

  • Töltőgépek
  • Mosógépek
  • Szállítószalagok
  • Csomagoló- és zsugorfóliázó gépek
  • Prések
  • Hűtő- és fagyasztóegységek
  • Címkézőgépek
  • Raklapozó
  • Légkondicionálók (létesítménykezelés)

Amennyiben szükséged van segítségre a megfelelő kenőanyag kiválasztásához, keresd bizalommal szakértő kollégáinkat

Tartalomhoz tartozó címkék: kenéstechnika
<